Vádemelés

2024.03.19. 09:05

Gyermekei hiányzása miatt gyártott hamis orvosi igazolásokat egy debreceni óvodának az anyuka

A gyerekek hónapokig nem jártak óvodába, ezt szerette volna igazolni az anyuka.

Haon.hu

Többször is átírta az orvosi igazolásokat

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A vádirat lényege szerint a nő 2022 áprilisában íratta be két gyermekét egy debreceni óvodába, de ténylegesen nem járatta őket az intézménybe - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. Mint írták, azért, hogy a hiányzásokat igazolja, az asszony egy korábban kiállított gyermekorvosi igazolást írt át többször is, amiket elektronikus úton továbbított az óvoda e-mail címére.

A 2022. április 20-án, május 2-án, május 20-án benyújtott hamis igazolások valótlanul tartalmazták, hogy a két gyermek 2022. április elejétől május közepéig betegség miatt volt távol az intézménytől. Az orvosi igazolás közokiratnak minősül, amelynek felhasználásával kívánta az anya gyermeki óvodai hiányzását igazolni.

A nő a Debreceni Rendőrkapitányság előtt folyt nyomozás során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt 6 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában