Vádemelés

2024.03.21. 08:59

Kiránduláson „veszítette el” a jogosítványát a hajdú-bihari férfi, csellel jutott másikhoz

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a férfi ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség.

Haon.hu

Nem is volt annyira elveszve az a jogosítvány

Forrás: MW-archív

A vádirat szerint a debreceni férfi 2023. május 14-én baráti társasággal az egyik szomszédos országban kiránduláson vett részt, személygépkocsival közlekedett.

A közúti közlekedés során azonban a megengedett legnagyobb haladási sebességet túllépte, ezért vele szemben rendőri intézkedésre került sor, amelynek során a külföldi hatóság a vezetői engedélyét 90 napra bevonta - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

A férfi 2023. május 15-én megjelent a magyarországi hatóságnál, ahol bejelentette vezetői engedélyének elvesztését. Az elkövető az adatlapon olyan nyilatkozatot tett, hogy a vezetői engedélyének rendőri intézkedés keretében történt elvételére nem került sor. Az eljáró hatóság ennek alapján intézkedett új vezetői engedély kiállítása iránt.

A férfi közreműködött abban, hogy az illetékes hatóság valótlan tényt foglaljon közokiratba.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a bűncselekmény elkövetése útján kiállított gépjárművezetői engedélyt kobozza el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában