Vádemelés

2024.03.20. 09:44

Kanyarban akart előzni az autós Debrecen közelében, halálos baleset lett a vége

A vádlott többszörösen is megsértette a szabályokat.

Haon.hu

Az autó az árokba csúszott, majd egy fának is nekicsapódott

Forrás: Rendőrség

A vádirat szerint az idős férfi 2023. július 14-én 12 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett Létavértes felől Debrecen felé. Az autóban a jobb oldali hátsó ülésen utazott a sértett, aki nem csatolta be a biztonsági övét. A bűncselekmény helyén és időpontjában ideális, derült és száraz idő volt, az utat szegélyező sűrű fasor árnyéka azonban kissé korlátozta az észlelhetőséget - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Többszörösen is szabályt szegett

A vádlott az adott útszakaszra megengedett haladási sebességet túllépve közlekedett, majd egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulat előtt megkezdte az előtte, azonos irányban haladó jármű előzését, azonban amikor a kanyar ívében haladt, észrevette a vele szemben közlekedő és közel járó autót, ezért hirtelen fékezett és irányt váltva visszatért a jobb oldali forgalmi sávba. A nagy sebességgel végrehajtott közlekedési manőver folytán lehaladt az útpadkára, de megpróbált ellenkormányozni, azonban elvesztette uralmát az autó felett, amely sodródva visszatért az úttestre, majd onnan lehaladt a bal oldali forgalmi sáv melletti árokba és ott egy fának csapódott.

létavértes, baleset, halálos baleset, rendőrség,
A balesetben egy utas életét vesztette
Forrás: Rendőrség

A baleset következtében az idős férfi gépjárművében utazó sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően aznap életét vesztette.

A vádlott többszörös KRESZ szabályszegésének eredményeként jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában