Sziréna

2024.03.25. 15:04

Balhé egy böszörményi edzőteremnél – seprűvel verte az üzemeltetőt az ittas férfi

A járásbíróság döntése nem emelkedett jogerőre.

Haon.hu

A sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Előkészítő ülést tartott a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2024. március 21-én annak a férfinak az ügyében, aki egy edzőteremben garázdálkodott, egy seprűvel megütötte a sértettet, majd a kiérkező rendőröket becsmérelte, fenyegette – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben úgynevezett mértékes indítványt tett a büntetés tartamára vonatkozóan.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerő nyilatkozatot tett, a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. 

Az elsőfokú bíróság elfogadta a beismerő vallomást, majd a büntetett előéletű férfit garázdaság vétségében, könnyű testi sértés vétségében és becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

A vádlott vonatkozásában a bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletében kiszabott 1 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel jelen cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Jegyet se váltott a férfi

Az ítélet lényege szerint a vádlott 2023. május 11-én 19 óra 30 perc körül ittas állapotban bement a sértett által Hajdúböszörményben üzemeltetett edzőterembe. A férfi jegyet nem váltott, az ott tartózkodókat zavarta, felszólításra nem ment el, ezért telefonon értesítették a sértettet, aki perceken belül a helyszínre érkezett és megpróbálta elküldeni a vádlottat.

Miután az edzőterem üzemeltetője kérésére sem távozott a vádlott, ezért a sértett a férfit a karjánál fogva elkezdte a kijárat felé kísérni, emiatt azonban a vádlott ideges, indulatos lett, kiabálni kezdett. 
A vádlott az udvaron felvett egy vesszőseprűt, annak a nyelével kis erővel a sértett homlokára és bal karjára ütött. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bántalmazást követően a vádlott eldobta a seprűt, és kiszaladt az utcára. A sértett utána ment, és néhány méterrel távolabb utolérte a kiabáló vádlottat, akit megfogott, és visszatartott az időközben értesített rendőrség megérkezéséig.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság rendőrei intézkedni kezdtek a vádlottal szemben, majd a kiabáló, öngyilkossági szándékot hangoztató vádlottat megbilincselték, és vizsgálatra a közelben lévő orvosi ügyeletre vitték. Az ügyeletes orvos a vádlottat további vizsgálatra a debreceni kórház sürgősségi osztályára kívánta beküldeni, amivel a férfi nem értett egyet, a váróteremben a földre vetette magát, őrjöngött, kiabált, közben a vele szemben szabályosan intézkedő rendőröket a felszólítás ellenére, több alkalommal, a becsületük csorbítására alkalmas kifejezésekkel illette, a családtagjaikat fenyegette.

A járásbíróság döntése nem emelkedett jogerőre. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában