Összefoglaló

2024.02.15. 08:57

Szemét, gaz és gyapjú is lángolt: sűrű napjuk volt szerdán a hajdú-bihari tűzoltóknak

A Komádiban keletkezett bálatüzet hajnalig oltották. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Többek között tűzesetek miatt szóltak kedden a szirénák

Forrás: illusztráció / MW-archív

Szemét égett egy hat köbméteres konténerben Debrecenben, a Balmazújvárosi úton szerdán. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat – közölte ügyeleti összefoglalójában a vármegyei katasztrófavédelem. 

Faág hasadt le Debrecenben, a Martonfalvi utcában, az ág a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók távolították el.

Biztosítékszekrény égett szerda reggel Hajdúböszörményben, a Baltazár Dezső utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítottak és megszüntették a füstölést. 

Tűz volt Hosszúpályiban, a Nyár utcában szerdán. Kerti és háztartási hulladék égett, valamint az erdő aljnövényzete ezerötszáz négyzetméteren. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Szabadtéri tűz volt még Hajdúhadházon, a Zöldfa utcában és Hencidán, a Petőfi utcában is. Hajdúhadházon háromezer négyzetméteren égett a gaz és avar, a lángokat a hajdúböszörményi és a  debreceni hivatásos tűzoltók oltották el. Hencidára a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, ott kétszáz négyzetméteren égett a száraz gaz. Vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Megdőlt egy húszméteres fa Debrecenben, egy nagycserei tanyán, egy kerítést és a gyalogosforgalmat veszélyeztette, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység gépezetes tolólétrán át, motoros láncfűrésszel avatkozott be.

Százötven körbála és tíz nagyméretű zsákban gyapjú égett szerda este Komádiban, a Fő utcában. Az esethez a helyi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik négy vízsugárral határolták körbe a lángokat és oltották a tüzet. A lángok mezőgazdasági gépeket és egy birkahodályt veszélyeztettek. A beavatkozáshoz sok vízre volt szükség, ezért vízszállító érkezett még Gyuláról és Szeghalomból is. A tűzoltók munkáját a tulajdonos két rakodógéppel segítette. Az egységek csütörtök hajnalban fejezték be a tűzoltást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában