Kék hírek

2023.10.27. 08:35

Most egy hadházi eset bizonyítja, mennyire nem egyszerű a mentősök élete

A helyi kocsmából a detoxikálóba vittek volna egy férfit, aki tombolni kezdett a mentőautóban. Felfüggesztett börtönt kapott.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított egy szállítása közben agresszívvá vált ellátottat, közölte a vármegyei főügyészség.

A vád szerint az elkövető idén szeptember 13-án este egy hajdúhadházi presszóban italozott, közben olyan ittassá vált, hogy mentőt hívtak hozzá.

Az esetkocsi a férfit detoxikálás céljából Debrecenbe szállította, de az elkövető eközben erőszakossá vált, menet közben felállt, és ütni-rúgni kezdte a mentőautó berendezéseit. Ekkor a jármű megállt, és a hátsó részéből kiszállt a mentőápoló, majd a gépkocsivezetővel együtt a férfira csukták az ajtót. Az elkövető ekkor kétszer is mellkason rúgta a mentőkocsi vezetőjét, közben pedig szidta a mentősöket. Az incidens miatt egy rendőrjárőr érkezett a helyszínre, majd a kíséretében kórházba szállították a férfit.

A vonatozó szabályok alapján betegszállításkor a mentőszolgálat tagja közfeladatot ellátó személynek minősül. A sértett az eset során nem szenvedett sérülést, és a járműben sem keletkezett kár

– írta az ügyészség.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt október 25-én a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet a kihirdetéskor jogerős lett, azt az ügyészség, a vádlott és a védője is tudomásul vette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában