Ítéletidő

2023.08.04. 20:23

Frissítve! Kidőlt fákat és megbontott tetőket hagyott maga után Hajdú-Biharban a vihar - fotókkal

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyik épületének alagsorába is befolyt az esővíz, valamint a Déri Múzeum pincéjét is elárasztotta a víz.

Haon.hu

A viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók

Forrás: Molnár Péter

Este 8 óráig már több mint 120 riasztás érkezett a péntek délutáni vihar következtében a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz - mondta el megkeresésünkre Papp-Kunkli Nóra sajtószóvivő.

Hangsúlyozta, a legtöbben Debrecenből, Püspökladányból és Hajdúszoboszló környékéről kérték a tűzoltók segítségét.

Debrecenben, a Külsővásártéren, a Basahalom utcában, valamint a Miklós utcában egy parkoló autóra, míg a Bercsényi utcában egy teraszra dőlt egy fa. 

A Szotyori utcában a villám belecsapott egy ház udvarán álló fenyőfába, amely ettől ketté is tört. A Vörösmarty utcában egy társasházra dőlt rá egy fa, amely kitörte a lépcsőház ablakát is. Az Epreskert utcában pedig villanydrótot szakított le a leszakadó faág. 

A Nagytemplomnál is szükség volt a tűzoltók segítségére
Forrás: Hajdú Online

Püspökladányban, a Rákóczi utcában egy japánakác ágai dőltek rá a vezetékekre, a Kiss Ferenc utcán a szél megbontott egy lemezgarázst, a Bethlen Gábor utcában pedig egy ház tetejében tett kárt.

Hajdúszovát és Debrecen között több helyen is kidőlt fák okoztak fennakadást.

Hajdúszoboszlón, a Gázláng utcában vezetékek szakadtak le. 

A viharkárok felszámolásán a tűzoltók folyamatosan dolgoznak majd az este folyamán. 

Információink szerint a Csapó utcai bevásárlóközpont beszállító udvara is beázott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem sokkal 22 óra előtt újabb adatokat közölt a viharkárokkal összefüggésben.

Mint írták, eddig 175 bejelentés érkezett Hajdú-Bihar vármegyéből. A káresetek húsz százalékát már felszámolták a tűzoltók, folyamatosan vonulnak a helyszínekre, ahol nagyrészt fákat, faágakat kell eltávolítani az útról, vezetékekről és parkoló autókról. Több épület tetőszerkezetét is megbontotta a szél. Személyi sérülés nem történt. A vihar nagyrészt Debrecenben okozott gondot, de sok eset volt Püspökladányban, Hajdúszoboszlón, Hajdúhadházon is. A vármegyeszékhelyen keletkezett károk felszámolásán nemcsak a debreceni hivatásos tűzoltó dolgoznak, hanem a környező települések tűzoltói is részt vesznek a műszaki mentésekben. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyik épületének alagsorába is befolyt az esővíz, valamint a Déri Múzeum pincéjét is elárasztotta a víz. A tűzoltók jelenleg is szivattyúval távolítják el a csapadékot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában