Összefoglaló

2023.07.22. 09:32

Lehasadt faágak, tűzesetek és árokba borult autó – több helyre is siettek a hajdú-bihari tűzoltók

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Leszakadt faágak és veszélyessé vált fák miatt vonultak a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói pénteken Debrecen több utcájába is. Így a Nagybánya utcába, ahol egy nyolc méteres fa tört ketté. Itt az egységek motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyessé vált növényt. Lehasadt faág miatt szükség volt még tűzoltói beavatkozásra a Sámsoni úton, a Lahner utcában, a Dobozi, a Károlyi Gáspár és a Herceg utcában is – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Hajdúnánáson az Irányi utcában dőlt meg egy húsz méteres fa tegnap délelőtt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül, motoros láncfűrésszel a fát eltávolították.

Balmazújvároson, a Keleti főcsatorna partján légvezetékre szakadt egy faág tegnap délelőtt. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók emelőkosaras járműsegítségével, motoros láncfűrésszel a faágat eltávolították. A városban a Nagy laposhoz közeli bekötő útnál is szükség volt leszakadt faág eltávolítására.

Hajdúszoboszlón, a Hamvas utcában egy tíz méteres fa ága villanyvezetékre hasadt tegnap délben. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Tizennyolc hektáron égett a tarló és közel háromszázötven szalmabála tegnap délután Derecske közelében, a 4803-as számú út mellett. A berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A munkát egy erőgép is segítette.

Négy hektáros területen égett a tarló és az ott található hat szalmabála tegnap este Konyáron, a Temető utcában. Mintegy egy kilométerrel arrébb, a kukoricatábla túloldalán pedig ezer négyzetméteren száraz avar, gaz, összehordott szemét és nádas égett. A debreceni hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották mindkét helyen a lángokat.

Árokba borult egy személygépkocsi pénteken este Berettyóújfalu közelében, a 4213-as úton. A püspökladányi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Elhagyatott ingatlanon álló nyolc méteres fa dőlt egy szomszédos házra pénteken este Létavértesen, a Kossuth utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában