Lezárt akta

2023.07.26. 10:37

Késelés a Csapó utcán: lezárult a nyomozás az emberölési kísérlettel gyanúsított férfiakkal szemben - videóval

A közös italozás hamar véres fordulatot vett.

Haon.hu

A késelés helyszíne

Forrás: olvasói felv

Verekedésről érkezett több bejelentés is a rendőrségre 2022. július 25-én 21 óra 30 perc körül. A szemtanúk elmondása alapján Debrecenben, a Csapó utcán három férfi nekiesett negyedik társuknak, akit brutálisan bántalmaztak. A sértett a verést követően magatehetetlenül feküdt a földön.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, két fiatalt még ott elfogtak, az eszméletlen sértetthez pedig mentőt hívtak. Mint kiderült, az elszenvedett ütéseken és rúgásokon kívül, hasba is szúrták támadói.

A helyszínen elfogott két bántalmazót, egy 21 éves és egy 22 éves debreceni fiatal férfit előállítottak az egyenruhások a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket és őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Harmadik társuk, egy 29 éves ugyancsak helyi lakos, egyik ismerőséhez menekült a történtek után. A rendőrök ott fogták el, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őt is bűnügyi őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság mindhármójuk letartóztatását elrendelte.

 

A nyomozás adatai szerint ismerte egymást a négy férfi. Közösen kezdtek italozásba kora este, később azonban összeverekedtek.

 

A bűnügyesek minden körülményt és bizonyítékot részletesen megvizsgáltak, valamint orvosszakértőt rendeltek ki. A vélemény szerint a sértett pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem szenvedett halálos sérüléseket. A gyanúsítottak brutális bántalmazása alkalmas lehetett volna akár arra is, hogy kioltsák újdonsült haragosuk életét.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben, azonban a cselekmény teljes körű felderítése során ezt átminősítették külön kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletre. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában