Felkavaró

2023.07.10. 17:30

Tizenegy embert érintett a Berettyóújfalu közelében történt halálos tömegbaleset - fotókkal, videóval

A romániai sajtó szerint a traktoros tehető felelőssé.

Ez volt 2022 egyik legtragikusabb balesete

Forrás: Napló-archív

Ezelőtt pontosan egy évvel, hajnali négykor kaptak riasztást a tűzoltók, miután a 42-es főúton Földes és Berettyóújfalu között egy román felségjelzésű kisbusz előzés közben összeütközött egy traktorral. A busz sofőrje a szürkületben későn vette észre az előtte lassabban haladó mezőgazdasági járművet, így nem tudott idejében kitérni előle. Miután a traktor vontatmányának ütközött, keresztbe fordult az úton, a szemben lévő sávban haladó teherautó pedig az oldalába csapódott.

A kisteherautó kerekei kiszakadtak, a jármű eleje pedig teljesen szétroncsolódott, az ütközés következtében a sofőr és a kisbusz egyik utasa a helyszínen életét vesztette, kilencen pedig – köztük két súlyos sérülttel – kórházba kerültek. A karambol az egyik legtragikusabb baleset volt 2022-ben.

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint kiérkezésükkor azt látták a tűzoltók, hogy a sérültek beszorultak a kisbuszba, mely az oldalára borulva feküdt, rajta a felborult két és fél tonnás öntöződob, melyet a mezőgazdasági vontató húzott maga után.

A járműből egy tízéves gyermek keserves sírása hallatszott. Miközben megpróbálták kiszabadítani a beszorult utasokat, Rácz Gábor főtörzszászlós megpillantott egy négyéves kisfiút az út mentén, aki fülét befogva bámulta a roncsokat. Ő is a buszban utazott, a bent ragadt gyermek testvére volt. A sokkos állapotban lévő gyermeket a tűzoltó nyugtatta meg a mentők kiérkezéséig, akik fej- és végtagsérülésekkel szállították kórházba a sérülteket.

A traktorost okolják

A romániai sajtóban is írtak a balesetről portálunk cikkére hivatkozva. A Bihoreanul nem hivatalos magyarországi forrásokra hivatkozva azt írta, valószínűleg a tömlőtekercset szállító mezőgazdasági jármű kiment az útra, ahol tilos a traktorok közlekedése, és mivel nem volt megfelelően kivilágítva, a kisbusz vezetője későn vette észre. Hozzátették, a mikrobusz Románia keleti részén lévő Vászlóban (Vaslui) volt regisztrálva.

Egy román televíziócsatorna, a Stirile ProTV is megerősítette, hogy a busz utasai, egy harminc év körüli házaspár vászlóiak voltak, a szintén román állampolgárságú, 40 éves sofőr pedig Todirestiből származott.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában