Sziréna

2023.07.21. 10:48

Gyorsított eljárás: bíróság előtt a három böszörményi testvér, akik bántalmazták, és kifosztották ismerősüket

A járásbíróság a három férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség azt a három testvért, akik bántalmazták ismerősüket, majd elvették értékeit.

A vád szerint a három férfi július 18-án hajnalban Hajdúböszörmény belvárosában szeszes italt fogyasztottak, ahol találkoztak ismerősükkel. Együtt tovább folytatták az italozást, majd hajnali 3 óra körül az idősebb testvér összeveszett a férfival, akit tenyérrel szájon ütött. Ettől a sértett a földre esett, ahol mindhárom férfi körbeállta, és közösen kis erővel megrúgták és megütötték.

A bántalmazás után a középső testvér átkutatta a földön fekvő sértett zsebeit, és elvette a 10.000 forint értékű mobiltelefonját és több mint 4.000 forint készpénzét, aminek egy részét átadta társának.

Az elkövetők bántalmazása következtében a sértett a száján nyolc napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett, a nyomozás során könnyű testi sértés miatt kérte a tettesek felelősségre vonását. A férfi lopási kára teljes egészében megtérült, mert a hajdúböszörményi rendőrök a vádlottakat két órán belül elfogták, akiktől lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták az értékeit.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettüket beismerő, őrizetben lévő elkövetőket társtettesként, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt július 20-án délelőtt a Hajdúböszörményi Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság a három férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért őket 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3, 4, illetve 5 évre felfüggesztette, a pénzt elvevő testvért továbbá 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A járásbíróság ítélete jogerős, azt az ügyészség, a vádlottak és védőik is tudomásul vették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában