Vádemelés

2023.06.28. 08:50

Beteg ismerőse ágya mellől nyúlt le egy pénztárcát egy hajdúszoboszlói férfi

Kifosztás miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki pénztárcát lopott egy ismerősétől.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a fiatal vádlott ismerte a sértettet, 2023 februárjában autóvásárlás, illetve pénzkölcsönzés ürügyén több alkalommal járt nála és tudta, hogy a férfi egyedül él, megromlott egészségi állapota miatt nehezen mozog - írja a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádlott március 8-án elhatározta, hogy pénzt, illetve értéktárgyat fog a sértettől megszerezni. A fenti napon 21 óra körül gyalog elment a sértett házához, oda a nyitott ajtón át bejutott, majd észlelte azt, hogy a sértett az ágyban fekszik és tévét néz. Az ágyának közelében volt letéve a bőr pénztárcája, amiben 8 ezer 500 forint készpénz volt.

A vádlott odalépett a sértetthez és egy hirtelen mozdulattal felkapta a pénztárcát, majd elszaladt a helyszínről.

Az elkövető cselekményével 14 ezer 500 forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában