Közlekedés

2023.05.09. 09:39

Egymás után állította meg a debreceni segédmotorosokat a rendőrség és a kormányhivatal

Egy nap alatt csaknem harminc motorost ellenőriztek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal szakembereivel közösen ellenőrizték a segédmotorkerékpárosokat Debrecenben április 26-án. Az akció legfőbb célja a szabálysértők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt, számolt be a police.hu.

segédmotor ellenőrzés Debrecen
Forrás: police.hu

Azt írták, az okmányok vizsgálatán túl a motorok műszaki állapotára és a bukósisak megfelelő használatára is kiterjedt az ellenőrzés. A közös szervezésben megvalósított akcióban ezért is vettek részt a kormányhivatal szakemberei, akik a kétkerekű járműveket műszaki szempontból vizsgálták át.

Az akció keretein belül - mely a jövőben folytatódni fog - csaknem 30 segédmotorost állítottak meg.

A közleményben hozzáteszik: a kormányhivatal és a rendőrség évek óta kiemelt figyelmet fordít a hajdú-bihari motorosok biztonságára, többek között ezzel a céllal kerül minden évben megrendezésre a Tavaszi Motoros Felkészítő. Az idei eseményről részletesen itt olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában