Vádemelés

2023.01.03. 08:58

Leitatta, majd kifosztotta ismerősét egy hajdúhadházi férfi

Két nővel kutatta át a házat, az ellopott értékek java nem került elő.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki leitatta ismerősét, majd társaival együtt készpénzt és élelmiszereket lopott annak házából – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2022. február 26-án az esti órákban becsengetett egy hajdúhadházi ismerőséhez azzal, hogy tyúkot és pálinkát árul, ezzel az indokkal bejutott a házba. A férfi le akarta itatni a sértettet, ezért alkohollal kínálta. Az elkövető folyamatos unszolására a sértett férfi a vádlottnál lévő nagy mennyiségű szeszes italt elfogyasztotta, amelytől olyan ittas lett, hogy a ház egyik szobájában lefeküdt és elaludt. Ezt a vádlott kihasználta , és a helyszínre hívta két, idáig ismeretlen női ismerősét, akikkel együtt a sértett házában kutatott. Ennek során elvették a sértett kabátjában talált 28 ezer forint készpénzt, a házból pedig több mint 145 ezer forint értékű élelmiszert és használati eszközöket loptak el. Az eltulajdonított értékek közül a hajdúhadházi rendőrök által a vádlott lakóhelyén tartott kutatás során több mint 6 ezer forint értékű konyhai eszközt megtaláltak és visszaadták a sértettnek, a férfi további 160 ezer forint kára azonban nem térült meg – írja a közlemény.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat, amelyben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás mellékbüntetés és a meg nem térült összeg erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. A vádlott bűnösségéről a Debreceni Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában