Új részletek az ügyben

2022.10.17. 12:57

Benzinnel és taglózópisztollyal indult ölni a fülöpi gyilkos

Előkészítő ülést tart szerdán délelőtt a Debreceni Törvényszék annak a férfinak az ügyében, akit minősített emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel vádol az ügyészség.

Forrás: Napló-archív

Az eset Fülöpön történt 2021. december 30-án. A vádlott – aki egész nap ivott – összevitatkozott élettársával, aki szóvá tette a férfi életmódját és azt, hogy még a gyermekek iskoláztatására félretett pénzt is elitta.

A férfi ezután a nyári konyhába ment, ahol egy feltöltött, disznóvágás során használt taglózópisztolyt és egy kést vett magához, emellett egy műanyag flakonba benzint és olajat öntött, mindezt egy szatyorba pakolta. Élettársa – felismerve, hogy a férfi készül valamire – rákérdezett, mire kellenek az eszközök. Azt a választ kapta: „égni fog”.

Az ittas férfi arra az idős asszonyra utalt ezekkel a szavakkal, akinél korábban alkalmi munkát végzett, így ismerte az anyagi körülményeit. A nő házához érve azzal az indokkal csengetett be, hogy hozott neki egy üveg pezsgőt, és csak boldog új évet szeretne kívánni. A nő behívta a lakásba, majd a konyhában helyet foglalva pálinkával kínálta. Miközben beszélgettek, a férfi előhúzta a taglót, vendéglátója elé tartotta, végül elsütötte. A nő ekkor még képes volt védekezni, ám támadója elkezdte a pisztollyal a fejét ütni. Miután az idős hölgy összeesett, levette róla ékszereit, valamint a pénztárcájából kivette a benne lévő készpénzt. Az előszobában lévő ruhafogast egy baleset látszatát keltve a nő mellé borította, a nála lévő benzines keveréket a fogasra és a földön fekvő nőre locsolta, majd egy gyufával meggyújtotta.

 

A vádlott ekkor még nem tért haza, hanem egy kocsmába ment, ahol olyan ittas állapotba került, hogy végül a fiának kellett autóval hazaszállítania. Hazaérkezve a férfi csupa vér volt, élettársának azonban azt mondta, hogy elesett.

Nemcsak a 70 éves nő meggyilkolásával vádolja az ügyészség a fülöpi férfit. A vádirat szerint alig két héttel korábban szintén egész nap részeg volt, emiatt veszekedni kezdett élettársával. A férfi magából kikelve egy csontozókést rántott elő, majd a nő nyakához fogta, és azt kiáltotta: „most megdöglesz”. Csak akkor hagyta abba a fenyegetést, amikor kislánya hangosan sírni kezdett.

Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért a vádlottra, a büntetés mérséklését beismerő vallomás esetén sem enyhítenék.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában