Ügyeleti hírek

2022.09.19. 08:40

Vízzel teli árokba esett egy ember, a tűzoltók kellett kiszabadítsák

A viharos szél is nagy károkat okozott a megyében.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Parkoló jármű elé borult egy fa Hajdúböszörményben, a Dorogi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be - írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Személygépkocsi és busz ütközött össze a Külsővásártér és a Miklós utca kereszteződésében vasárnap hajnalban.  A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A mentőszolgálat a busz vezetőjét kórházba szállította.

Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi motortere vasárnap délelőtt Debrecenben, a Sámsoni úton. A tulajdonos a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a lángokat. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a jármű motorterét.

Egy út melletti vízzel teli árokba esett és onnan nem tudott kijönni egy ember tegnap este Balmazújvároson, a Rét utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével kimentették, majd a mentőszolgálat kórházba szállította.

Úttestre dőlt egy fa Hajdúnánás közelében a 3317-es számú főúton vasárnap hajnalban. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik láncfűrésszel eltávolították a fát.

Sok munkát adott a megyeszékhely tűzoltóinak a vasárnapi viharos erejű szél. Kidőlt fák és leszakadt faága adták a feladatot. Délben a Füredi úton fa dőlt egy autóra. A tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el. A város számos pontjáról érkezett riasztás a nap folyamán a szél által veszélyessé vált fák miatt, így többek között a Benczúr Gyula utcáról, Sárvári Pál, a Derék és a Gyöngyösi utcáról is.  

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten - írja a police.hu.

A rendőrök három személyt állítottak elő, ebből egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában