Nem állt meg

2022.09.21. 09:04

Fogházbüntetést kaphat a férfi, aki zebrán gázolt halálra egy embert

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki kirívó figyelmetlensége folytán ütötte el autójával a zebrán haladó sértettet.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

2021. szeptember 6-án a kora reggeli órákban a vádlott személygépkocsival közlekedett Debrecenben egy forgalmas, kétszer két sávos úton. A baleset időpontjában azonban még gyér volt a forgalom, szürkületi fényviszonyok voltak, az útszakasz forgalmát szabályozó közlekedési jelzőlámpa sem működött, villogó sárga jelzést adott. A vádlott által vezetett személygépkocsiban négy utas tartózkodott, akik valamennyien becsatolt biztonsági övvel közlekedtek - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott haladása során rendkívüli figyelmetlensége folytán nagyon későn vette észre azt, hogy vele szemben mindkét forgalmi sávban megállt egy-egy gépjármű a zebra előtt, illetve mellette a belső forgalmi sávban is megállt egy gépjármű, hogy biztosítsa a sértett gyalogos elsőbbségét, aki akkor már folyamatosan, normál tempóban haladt a gyalogosátkelőhelyen, már majdnem átért az utca túloldalára, amikor is a vádlott a zebra előtt nem állt meg, a járműve bal oldali első részével elütötte a sértettet.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott súlyosan gondatlan KRESZ szabályszegésének következtében jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a vádiratban foglaltak szerint a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában