Bűnmegelőzés

2022.08.11. 15:08

Rendőrökkel játszhattak a debreceni strandolók

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai gyerekeknek és felnőtteknek tartottak különböző prevenciós programokat augusztus 10-én. A szakemberek ezúttal a helyi strandra látogattak ki, ahol interaktív feladatokkal és vagyonvédelmi tanácsokkal, szórólapokkal várták az érdeklődőket, számolt be a police.hu.

Míg a gyerekek játékos feladatokkal, kifestőkkel töltöttek el néhány kellemes percet a bűnmegelőzési információs pontnál, addig a szülők egy csésze kávé mellett kaptak hasznos prevenciós ajánlásokat a rendőröktől.

A szakemberek egy „kincskereső” játékot is szerveztek az érdeklődőknek, amely során a strand teljes területén QR-kódokat helyeztek el. Ezek hasznos bűnmegelőzési tanácsok mellett egy-egy betűt is rejtettek, amiket begyűjtve értékes ajándékokat vehettek át a játékosok.

A Debreceni Rendőrkapitányság az alábbi tanácsokkal segíti a nyugodt strandolást.

  • Minél kevesebb értéktárggyal menjen strandolni!
  • A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon és egyéb értéktárgy nincs biztonságban. Ez az első hely, ahol a tolvaj megnézi.
  • Értékei – személyes iratok, készpénz, technikai eszköz, lakáskulcs, gépjármű-indítókulcs – megőrzése céljából használja az értékmegőrző szekrényt, amelynek kulcsát, vagy a szekrény nyitására használt órát, őrizetlenül soha ne hagyja!
  • Felhevült testtel ne ugorjon vízbe!
  • Kerülje el a teli gyomorral, alkoholos, vagy bódult állapotban történő vízbemenetelt!
  • Ha gyanúsan viselkedő embert lát, jelezze a strand személyzetének vagy a rendőrségnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában