Összefoglaló

2022.08.30. 08:35

Karambolok, ágszakadás, szén-monoxid: nem unatkoztak hétfőn a megyei tűzoltók

Tűzesetekhez is vonulniuk kellett. Ügyeleti hírek.

Nyíradonyban egy nyerges vontató és egy kisteherautó ütközött össze

Forrás: Tóth Imre

Három négyzetméteren égett egy lakóház tetőszerkezete hétfőn hajnalban Derecskén, a Huszár utcában. A tűz átterjedt a lakatlan épület két szobájának födémszerkezetére is. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet – közölte ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Kisteherautó és egy nyerges vontató ütközött össze hétfőn reggel Nyíradonyban, az Acsádi utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a kisteherautó egyik utasát. A nyerges vontatóban egy, a kisteherautóban öt ember utazott, a mentőszolgálat mindenkit kórházba szállított.

Leszakadt egy fa ága tegnap délelőtt Debrecenben, a Mata János utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a Veres Péter utcában is egy lehasadt ág miatt avatkoztak be hétfőn.

Lesodródott az útról és egy fának ütközött egy terepjáró hétfőn kora délután Debrecenben, a Külső-Kassai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók kiemelték a sérültet a roncsból, majd átadták a mentőszolgálatnak. Ezt követően áramtalanították a járművet.

Mezőgazdasági vontatóval ütközött egy személygépkocsi tegnap délután Sárrétudvari és Szerep között. A járműveket a püspökladányi hivatásos tűzoltók áramtalanították.  A személyautó sofőrjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi ház fürdőszobájában tegnap délután Debrecenben, a Kiss Ernő utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat méréseket végzett az ingatlanban, melynek során bebizonyosodott a mérgező gáz jelenléte. Az ingatlanban ketten tartózkodtak, akiket a mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállított. A gázszolgáltató szakemberei kizárták a gázkészüléket a rendszerből.

Egy húszméteres fa egyik ága hasadt le tegnap délután Létavértesen, a Bács utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi tegnap este az M3-as autópályán, Hajdúnánás közelében. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy családi ház mennyezete tegnap késő este Biharnagybajomban, a Béke telepen. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

A rendőrségi számok

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül egy könnyű, kettő pedig súlyos sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen nyolc személyt fogott el, közülük négy embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, négy főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök tíz személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában