Összefoglaló

2022.03.24. 08:10

Nem csak a hatalmas debreceni tűznél volt dolga a megyei tűzoltóknak

Szerdán is sok szabadtéri tűzhöz vonultak, Földesnél például egy utánfutót vontató autó gyújtotta be az aljnövényzetet. Ügyeleti hírek.

Forrás: Czinege Melinda

Hajdúdorogon, a Kurucz utcában egy melléképület égett reggel. Az esethez a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

 

Szabadtéri tűzhöz vonultak a tűzoltók szerdán Egyek külterületére, ott a nádas égett egy hektáros területen. Később a csatornaparton avatkoztak be az egyeki önkormányzati tűzoltók, mert ott a gaz lángolt több méter hosszan. Nyírmihálydi és és Nyírgelse között kétszáz méter hosszan egy bozótos terület égett, melyet a szakolyi és a nyíradonyi tűzoltók oltottak el. Balmazújvároson, a Debreceni utcában egy családi ház udvarán volt tűz, nyolcszáz négyzetméter égett le. A balmazújvárosi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, hogy azok ne terjedjenek tovább. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók Szentpéterszegen avatkoztak be tegnap, ott a csatornapart égett, majd vonultak az M4-es autópálya közelébe, ahol két hektáron égett a nádas, peremégéssel. A hivatásos egység munkáját a konyári önkéntesek segítették. Nádudvar és Hajdúszoboszló között szintén csatornaparton volt tűz, a nádas égett egy kilométer hosszan. A tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg két vízsugárral és kéziszerszámokkal. A létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották a lángokat tegnap Hosszúpályiban, a Sport utcában, ott ezer négyzetméteren égett az avar és a gaz.

 

Egy asztalosüzemben keletkezett tűz tegnap délután Debrecenben, a Kaskötő utcában. A hozzá épített lakkozóüzem is teljes terjedelmében lángolt, a tűz a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt. Elsőként a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre, majd az oltáshoz a hajdúszoboszlói, a nyíradonyi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókra is szükség volt.

Az egységek a földről és magasból mentőn át is oltották a tüzet, amely nagyon gyorsan terjedt a tetőn. Három habosított vízsugárral határolták körbe a lángokat, valamint a tető bontása után oltották az izzó részeket is. A tűzoltók két palackot is kivittek, melyeket vissza tudtak hűteni, így azok nem robbantak fel. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, akik később helyszíni szemlét is lefolytattak, annak érdekében, hogy kiderüljön, mi okozta a tüzet. Személyi sérülés nem történt, de a ház két lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Délután Földes külterületén, az Aranyosi úton egy utánfutót vontató személygépkocsi meghibásodott, felizzott, és meggyújtotta az árokparton a száraz aljnövényzetet. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a területet.

 

Rendőrség: hat előállítás

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

 

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, ebből két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

 

A rendőrök hat személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában