Közös segítség

2022.03.24. 09:32

Biharkeresztesen felejtette a mobilját egy ukrán menekült, többen is összefogtak, hogy visszajusson hozzá

A készülék a művelődési házban kialakított gyűjtőponton maradt, vonattal vitték a nő után a fővárosba.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Rendőröknek és egy mozdonyvezetőnek köszönheti a telefonját egy ukrán menekült, aki Budapesten vette észre, hogy Hajdú-Bihar megyében elvesztette mobilját. A készüléken számára nagyon fontos adatok, fényképek, dokumentumok voltak, számolt be a police.hu.

 

A budapesti rendőröknek a BOK csarnokban jelezte a nő március 22-én, hogy nem találja a telefonját. Úgy emlékezett, hogy a töltőre tett eszközt Biharkeresztesen felejtette.

 

A BRFK-s rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot a hajdúsági kollégákkal, akik a mobilt meg is találták a művelődési házban kialakított gyűjtőponton. A kérdés már csak az volt, hogyan kerül vissza a tulajdonoshoz a telefon. A rendőrök a biharkeresztesi vasútállomásról egy induló szerelvény vezetőjét kérték meg, hogy vigye el a mobilt a 280 kilométerre lévő nőnek.

 

A Keleti pályaudvaron a fővárosi rendőrök jelenlétében a mozdonyvezető átadta a készüléket a hölgynek, aki megköszönte a közreműködők segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában