Hetvenezer forint a kár

2022.02.16. 08:05

A vacsora helyett drága munkaeszközét mikrózhatta meg egy vagyonőr Debrecenben

A monostorpályi férfi ellen rongálás miatt emeltek vádat.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki azért, hogy az aznapi szolgálati feladatait ne kelljen teljesítenie, megrongálta az ellenőrzéséhez használatos eszközt, olvasható a megyei főügyészség közleményében.

 

Azt írják, a vádlott egy őrző-védő gazdasági társaság alkalmazottja volt, vagyonőrként dolgozott a bűncselekmény elkövetésének idején. A munkakörből adódó feladatokat párban látták el, a vádlott rendszerint éjszakai műszakot teljesített Debrecen területén. Az őr-járőr feladatok teljesítésének ellenőrzésére a munkáltató rendszeresített egy elektronikus eszközt, amellyel fix helyeken telepített érzékelőkön keresztül be kellett jelentkezniük.

 

A közlemény szerint 2021. november 16-án a vádlott társával együtt szintén az éjszakai órákban volt szolgálatban, 23 óra körüli időben az aktuális ellenőrzés végeztében az egyik területi pihenőhelyiségbe mentek, ahol a vádlott úgy döntött, hogy a további szolgálat során nem akarja teljesíteni a feladatát,

ezért amíg társa a portán tartózkodott, a nála lévő elektronikus eszközt beletette az öltözőben lévő mikrohullámú sütőbe, majd azt bekapcsolta. Az elektromágneses sugárzás következtében a készülék tönkrement, javíthatatlanná vált, ezáltal a vádlott közel 70 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában