Orosz-ukrán háború

2022.02.26. 16:05

A szoboszlói üdülők ajtaja is nyitva áll a menekültek előtt – videóval

Fotó: Shutterstock

A mentők megnyitják hajdúszoboszlói és balatonszemesi üdülőik kapuit az ukrán háború elől menekülő családoknak – jelentette be szombaton az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán dr. Csató Gábor főigazgató. Mint elmondta, felvették a kapcsolatot a Beregszászi Mentőszolgálattal, és támogatásukról biztosították ottani kollégáikat.

A szoboszlói önkormányzat is felajánlást tett

 

Pénteken Hajdúszoboszló önkormányzata csatlakozott a Tiszántúli Református Egyházkerület adománygyűjtéséhez, amely a háború elől otthonukból elmenekülni kényszerülő embertársainkat támogatja – közölte Czeglédy Gyula polgármester szombaton közösségi oldalán, arra kérve mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon a gyűjtéshez és tegyen felajánlást.

 

„Szintén, még az előző este egyeztetést folytattam azokról a városi tulajdonú ingatlanokról, ahol szálláshely férőhely áll rendelkezésre. Átmeneti menedék nyújtás érdekében felvettük a kapcsolatot a Magyar Református Szeretetszolgálattal, akik menekülő családok elhelyezésében tesznek óriási erőfeszítéseket. Hajdúszoboszló 40-50 fő befogadására alkalmas, megfelelő körülményeket biztosító (fekvőhely és ágynemű, tisztálkodásra alkalmas helyiség, étkezés, áram és internet hozzáférés) ingatlant ajánlott fel a háború elől menekülők számára.

 

Nem hivatalos információk alapján a nagyobb tömegekre még csak ezután lehet számítani. Arra kérem a lakosságot, hogy türelemmel és megértéssel álljanak a kialakult helyzet elé!” – írta a polgármester.  

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában