sziréna

2021.10.10. 08:28

Román embercsempészt kapcsoltak le Berettyóújfalu térségében

A 42-es számú főúton fogták el a sofőrt, aki hat illegális migránst akart Ausztriába szállítani.

Fotó: police.hu

A rendőrök 2021. október 10-én 5 órakor a 42-es számú főúton, Berettyóújfalu térségében ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, amit egy 51 éves román férfi vezetett – írja a police.hu.

Az autóban a sofőrön kívül további hat, 4 magát tibetinek valló férfi és 2 magát indiai állampolgárnak valló nő utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök meghallgatásuk céljából előállították őket a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre.

Fotó: police.hu

A járművezetőt elfogták, előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, vele szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Frissítés: Még ugyanazon a napon, délután a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen elfogták a sofőr két román állampolgárságú segítőjét is. A 21 és 30 éves férfiakat őrizetbe vették, velük szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult – közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában