Sziréna

2021.08.16. 10:31

Graffitizés miatt nyomoztak egy debreceni férfival szemben

A 31 éves férfi hobbijának hódolva vasúti kocsikra és épületekre készítette el alkotásait – közölte a rendőrség.

Fotó: police.hu

A debreceni rendőrök 2020. május 9-én indítottak nyomozást egy rongálás kapcsán, ami a helyi vasútállomáson történt. Az akkor még ismeretlen férfi épp egy vasúti kocsira rajzolt festékszóróval, amikor a biztonsági őrök megzavarták. Munkáját így kénytelen volt félbehagyni és elmenekült a helyszínről – adta hírül a police.hu.

Fotó: police.hu

Kevés nyom állt rendelkezésre, de a rendőrök kitartó munkája meghozta az eredményt. Ez év elején a látókörükbe került egy helyi férfi, akit nemcsak a vasúti kocsik rongálásával, hanem több debreceni falfirkával is kapcsolatba hoztak. A gyanúsított otthonában idén március 23-án tartottak kutatást, amely során több festékszóró sprayt, valamint az elkövetésekhez használt egyéb eszközöket foglaltak le. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, majd több olyan helyszínt is megmutatott a nyomozóknak, ahol korábban otthagyta a névjegyét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyolc rendbeli rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában