videóval

2021.08.22. 11:54

Egészen elképesztő, amit ez a két sofőr művelt a 35-ös főút polgári elágazásánál

Dupla szabálytalan előzést vettek videóra a napokban, óriási szerencse, hogy nem történt belőle baj.

Fotó: YouTube / Bp-i Autósok Közössége

Folyamatosan teszi közzé a szabálytalankodó autósokról készített olvasói felvételeket a Bp-i Autósok Közössége, a napokban ismét igen tanulságos közlekedési szituációt publikáltak. A lenti videóban két eset látható, az elsőt a megyehatár közvetlen közelében, a 35-ös főút polgári elágazásánál, Debrecen felé haladva rögzítette egy fedélzeti kamerás autós, a vízjel szerint augusztus 17-én délután.

A videón az látszik, hogy a tiltótábla ellenére, a záróvonalat átlépve előzésbe kezd egy autó még az elágazás előtt, a forgalomtól elzárt területet is igénybe véve. Ekkor megérkezik mögé egy újabb szabálytalanul előző sofőr, aki társára rálicitálva már a szembejövő sávban fejezi be manőverét.

Jól kivehető, hogy a felvétel egy pontján négy, egy irányba tartó jármű van szinte teljesen egy vonalban az egyébként háromsávos útszakaszon.

Az esethez levelet is küldött a fedélzeti kamerás autó vezetője.

„Szerencsére nem okozott baleset közeli szituációt sem de nem volt veszélytelen és mindenképpen érdekes közlekedési morálra világít rá. Tiszaújvárosból, Debrecen irányába egy a videón is látható kisteherautó lassította a sort , ami ugyan idővel besorolt egy jobbra kanyarodó sávba, egy település irányába de ennek ellenére az előttem haladó autósnál elfogyhatott a türelem és a korábban a kisteherautó és közötte található autót a forgalomtól elzárt területen előzni kezdte (legalább az irányjelzőjét használta).

Ekkor a mögöttem haladó autós is megelégelte a lassabb tempót és ő is előzésbe kezdett, amit az ekkor már javában a forgalomtól elzárt területen előző autós szerencsére észlelt és így ugyan a szembesávban de maradt hely a hátulról érkező autósnak is. Érdekes és egyben ijesztő látvány amikor a videót abban a pillanatban állítjuk meg amikor a négy jármű szinte egy vonalban van, egy a szembejövő sávban de rossz irányban, egy a forgalomtól elzárt területen, egy a megfelelő sávban és a kisteherautó ami kanyarodásra készül.

Továbbá látható az is, hogy a mögülem érkező autós szinte azonnal eltűnik a képről tehát sejthető, hogy nem 90 km/h-val haladt tovább hanem jelentősen nagyobb tempóval. Illetve az is érdekes még szerintem, hogy az előttem haladó, miután végrehajtotta a forgalomtól elzárt terület az előzést beállt kb. 80 km/h-ás tempóra. (ezért érdemes volt ilyen manővert végrehajtani)” – írta a sofőr.

Ahogy az a felvételen is látszik, az elágazás előtt, nagyjából a forgalomtól elzárt terület kezdetén 60 km/órás sebességkorlátozó tábla van.

A videóban lévő második eset a 63-as főúton, Székesfehérvárnál történt, ott centiken múlt egy frontális ütközés.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/forgalommal-szemben-haladt-egy-kisbusz-a-debreceni-elkerulon-videoval-5553857/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában