Sziréna

2021.06.10. 08:30

Kétmilliós lopás egy balmazújvárosi napelemparkban

A gyanúsítottak elásták a lopott eszközöket, mert később akarták felhasználni őket – tájékoztatott a rendőrség.

Fotó: police.hu

Lopás történt egy Balmazújváros illetékességi területéhez tartozó napelemparkban – érkezett a bejelentés a rendőrségre május 21-én. Az egyenruhások helyszíni szemlét tartottak és megállapították, hogy az elkövetők két millió forint értékű napelemet tulajdonítottak el a telephelyről. Tanúkutatás és adatgyűjtés eredményeként a látókörükbe került három rakamazi lakos – adta hírül a police.hu.

A nyomozás adatai szerint egy 60 éves férfi a 27 éves fiával, valamint szintén 27 éves vejével közösen dolgozott a napelemparkban. Egyikőjük elterelte az ott dolgozó biztonsági őr figyelmét, közben ketten telepakolták az autójukat a napelemekkel. Hazaérve úgy döntöttek, hogy később használják fel az eltulajdonított szerkezeteket, ezért elásták őket – közölte a rendőrség.

Fotó: police.hu

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman részletes beismerő vallomást tettek, a nyomozók pedig hiánytalanul megtalálták és lefoglalták a napelemeket.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában