Összefoglaló

2021.06.29. 09:25

Hosszúpályiban az aljnövényzet, Hajdúhadházon a gaz égett

Több településen is volt munkája a tűzoltóknak.

Június 28-án ezer négyzetméteren az aljnövényzet égett Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be – tudatta a katasztrófavédelem.

Egy tizenhárom méter magas akácfa egyik ága leszakadt és fennakadt egy másik ágon Debrecenben, a Ruyter utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel levágták az ágat.

Lábon álló gabona égett le június 28-án Füzesgyarmat és Darvas között fél hektáros területen. A berettyóújfalui, a püspökladányi és a szeghalmi hivatásos tűzoltók mellett a füzesgyarmati önkéntes tűzoltók is vonultak. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Tíz hektáron száraz aljnövényzet, tizennégy körbála és egy hodályépület tetőszerkezetének a fele égett Gáborján külterületén. A berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat három vízsugárral és kéziszerszámokkal. Az oltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Hajdúhadházon, a Nyárfa utcában száz négyzetméteren égett a gaz. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Tizenhét személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött – ismertette a rendőrség.

A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában