Hírösszefoglaló

2021.04.01. 08:45

Megdolgoztatták a szerdai riasztások a tűzoltókat

Favágásból, tűzoltásból és műszaki mentésből is kijutott a debreceni és püspökladányi egységeknek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Elektromos eszközök gyulladtak ki Tiszavasváriban, egy családi ház felső szintjén található konyhában. A tüzet a hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Veszélyeztették a gyalogos forgalmat egy nagy méretű fa ágai Püspökladányban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a veszélyes ágakat.

Lesodródott az útról egy autó Debrecen-Szepesen, a Sárga dűlőben. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Baleset miatt vonultak a helyi hivatásos tűzoltók Hajdúnánásra, a Tiszavasvári útra szerdán délben. A helyszínen összeütközött egy személyautó és egy teherautó. A tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Kétezer négyzetméteren égett a csatornaparti nádas Báránd közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzoltókat ezután a 4-es számú főútra riasztották, ahol a 173. kilométerszelvénynél kigyulladt a gaz kétszáz négyzetméteren. Ott is vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be az egységek – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, 2 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 16 személyt fogott el, akik közül 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 5 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 1 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 17 személyt állítottak elő, közülük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában