fotókkal, videóval

2020.12.25. 11:43

Füredi úti lakástűz: a kiabálásra riadtak fel a szomszédok

A közös képviselő úgy tudja, mécses miatt csaphattak fel a lángok karácsony első napján.

Fotó: Matey István

Mint arról beszámoltunk, eddig ismeretlen ok miatt tűz ütött ki a debreceni Füredi út egyik társasházának nyolcadik emeleti lakásában péntek hajnalban.

Ellátogattunk a helyszínre még délelőtt, ottjártunkkor a füstszagú lépcsőház kongó csendje fogadott bennünket, amit csak a monoton vízcsepegés tört meg. A lángok megfékezéséhez használt víz ugyanis az egész lépcsőházat elárasztotta.

A szakemberek már áramtalanították az egész épületet, de a szárítást még nem kezdték meg, így a lakásokban és a folyosón is áll a víz.

A kiégett lakásban élők közvetlen szomszédjai azt mondták lapunknak: hajnalban a kiabálásra riadtak fel.

- Áll a víz a lakásunkban, és a fal, ami közvetlenül elválasztott minket a tűzkárosult lakástól, megrepedt, és még most is forró. A lakásunkba beszálló parázs egy kanapét és még néhány tárgyat rongált meg.

„Reggel a kiabálásra ébredtünk, és onnantól kezdve minden olyan gyorsan történt, hogy már most nehéz felidézni.”

Láttuk, ahogy a tűzoltók próbálták betörni az égő lakás ajtaját, kalapácsot is adtunk nekik, de azzal nem jártak sikerrel. Nekünk néhány percen belül el kellett hagyni a lakásunkat, és csak most tudtunk eljönni néhány holmiért. Nem tudjuk, mikor térhetünk ide vissza, szerencsére meg tudunk szállni máshol – mondták.

A társasház közös képviselője úgy tudja, mécses okozhatta a tüzet, a kigyulladt lakásban élőket pedig kórházba szállították, egyikük súlyosan megsérült.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában