felfüggesztettre várhat

2020.07.14. 10:40

Lakatlan házból lophatott transzformátorokat a nádudvari férfi

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség vádat emelt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlottnak tudomása volt arról, hogy a sértett tulajdonában lévő nádudvari családi ház jó ideje lakatlan, ezért 2020. március 28-án este 22 óra körüli időben elment a sértett házához, amely csak részben volt körbekerítve. A ház kulcsra zárt bejárati ajtajának üvegét betörte, majd ezen a nyíláson keresztül behatolt az ingatlanba. A házból 3 darab transzformátort vitt magával, majd a későbbiekben azokat szétbontotta és a belőlük kiszedett rézhuzalok eladására egy ismerősét kérte meg. Az ismerős színesfémkereskedőnek értékesítette a vádlott által neki átadott rézhuzalokat, majd a kapott pénzt, 6.930.- forintot átadta a vádlottnak. A vádlott ismerősének nem volt tudomása arról, hogy az értékesített rézhuzalok bűncselekmény elkövetéséből származnak – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott a sértettnek 110.000.- forint lopási kárt és 17.800.- forint rongálási kárt okozott, amelyből lefoglalás és a sértettnek történő visszaadás által 6.750.- forint megtérült.

Az eljárás során a vádlott kérte az okozott kárának megtérítését.

A hatályos jogszabályok értelmében a réz fémkereskedelmi engedélyköteles anyagnak, nemesfémnek minősül.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában