égett a hajlakk

2020.06.16. 09:29

Összekeverhette Jimi Hendrix gitárjával szobatársa karját a fiatalkorú férfi

A Debreceni Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki különös kegyetlenséggel bántalmazta szobatársát.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A 16 éves vádlott és a vele egykorú sértett egy Hajdú-Bihar megyei lakásotthonban, közös szobában laktak. A két fiú között korábban nézeteltérés volt, amiért a vádlott haragudott a sértettre – áll a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott 2019. szeptember 12-én 22 óra körül odalépett az ágyán alvó sértetthez, a karjára hajlakkot fújt, majd meggyújtotta. A fiú arra ébredt fel, hogy nagy fájdalma van.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett karján másodfokú égési sérülés keletkezett, melynek gyógytartama nyolc napon túli, ténylegesen két-három hét.

A hatályos jogszabályok értelmében az alvó sértett védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett fk. fogházbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá az eszközül használt hajlakkos flakont kobozza el. Az ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában