ügyeleti hírek

2020.04.06. 09:31

Szabadtéri tüzekhez és lángoló melléképületekhez vonultak a tűzoltók

Fotó: Illusztráció, Pixabay

Egy lakóházhoz épített melléképület tetőszerkezete égett vasárnap hajnalban Hajdúböszörményben, az Erdély utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. A házban ketten voltak bent a tűz idején, egyikőjük önerejéből el tudta hagyni a házat, de egy embert a tűzoltók menekítettek ki. Ők nem sérültek meg. A tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet, eközben még két gázpalackot is kihoztak az épületből. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Hosszúpályi és Konyár között ötven hektárnyi egybefüggő nádasból öt hektár égett vasárnap délelőtt. A debreceni és a berettyóújfalui hivatásos és a létvértesi önkormányzati tűzoltók, mellett a konyári önkéntesek is vonultak. A tűzoltók körbehatárolták a lángokat, az oltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Két nagyfeszültségű vezeték szakadt le, emiatt átmenetileg háromszázhét fogyasztónál áramkimaradás volt. A tűz lakóházakat nem veszélyeztetett.

Hajdúdorogon, a Újtemető utcában egy melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében, a benne tárolt használati tárgyak is lángra kaptak. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A melléképületről a tűz nem terjedt át a lakóházra.

Magyarhomorogon, a Rákóczi és Jókai utca kereszteződésében a csatorna parton égett a gaz. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet.

Komádi közelében háromszáz méter hosszan égett a csatornapart, a komádi egységek vonultak, a tűz továbbterjedését egy vízsugárral fékezték meg.

Tetétlenben, a Kossuth utcában hatszáz négyzetméteren égett a száraz avar. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kaba és Nádudvar között négy hektáron égett a nádas. Szintén a püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók vonultak, két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet – összegezte az eseményeket a katasztrófavédelem.

A rendőrség közlése szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 9 személyt állítottak elő, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában