Ügyeleti hírek

2020.03.06. 10:28

Kazánrobbanás és hármas karambol dolgoztatta a tűzoltókat

Felrobbant egy családi ház vegyes tüzelésű kazánja csütörtök délután Tégláson.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Lecsúsztak a cserepek egy lakóház tetején tegnap délelőtt Debrecenben, a Rákóczi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül távolították el a gyalogos forgalmat is veszélyeztető cserepeket.

Társasháznak dőlt egy tizenöt méteres platánfa tegnap délután Debrecenben, a Laktanya utcában. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a veszélyes fát.

Felrobbant egy családi ház vegyes tüzelésű kazánja tegnap délután Tégláson, a Mátyás Király utcában. A robbanás hatására az épület ablakai betörtek, és a tető is megsérült egy kisebb felületen. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az épület fűtés és áram nélkül maradt, ezért az ingatlanban élő három embert lakosságvédelmi intézkedés keretében önkormányzati lakásban helyezték el.

Összeütközött három személygépkocsi tegnap délután Debrecenben, a Szentgyörgyfalvi és a Sillye Gábor utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A gépkocsikban összesen hatan utaztak, közülük három embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Két avartűz miatt is érkezett riasztás tegnap a megye tűzoltóinak. Derecske és Konyár között száz négyzetméteren égett az avar, míg Nádudvaron egy üres telken kapott lángra a gaz és a háztartási hulladék. A helyszínre vonuló egységek kéziszerszámokkal és egy vízsugárral avatkoztak be – tájékoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosa.

Finn módszerrel ellenőriztek Hajdúnánáson

Az egyenruhások célja az ittas gépjárművezetők kiszűrése volt. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökön finn módszerrel ellenőrizték a járművezetőket. A módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon az egyenruhások minden áthaladó járművet megállítanak, és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Fotó: police.hu

A rendőrök az ellenőrzés alkalmával összesen 331 személlyel szemben alkalmaztak alkoholtesztert, amelynek során egyetlen gépjárművezető esetében sem merült fel az ittasság gyanúja – számolt be a police.hu.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 19 személyt állítottak elő, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában