azonnal cselekedett

2020.01.11. 13:48

„Tűzropogásra és égett szagra ébredtem” – fiatal tűzoltó segített a Füredi úti ház lakóinak

Gyorsan felhívta kollégáit, illetve a többi lakónak is jelzett.

Kora reggel riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, hogy egy négyemeletes társasház egyik lakásából füst áramlik ki, kigyulladt a lakás.

„Ezt egy szabadnapos tűzoltó érzékelte, aki a ház harmadik emeletén, a kiégett lakás fölött lakik, arra ébredt, hogy füstöt érez. Már ő is alig tudott kijutni a lakásból, akkora volt a füst a lépcsőházban”

– nyilatkozta a tűzeset helyszínén Papp-Kunkli Nóra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Gyorsan riasztotta kollégáit, illetve felébresztette a többi lakót, hogy próbáljanak minél hamarabb kijutni a társasházból. Tizenegy lakó saját lábán el is hagyta otthonát, tizenkét embert viszont a kiérkező egységek végül kámzsában menekítettek le a társasházból, hiszen a hatalmas füst ekkor már a lakásokba is beáradt.

A tűzoltók el tudták oltani a lángokat, viszont a lakás, ahol a tűz keletkezett, teljes terjedelmében égett, mire kiérkeztek.

A lakókat megvizsgálta a mentőszolgálat, majd egy majd a helyszíni szemle idejére melegedőbuszba ültették őket – tájékoztatott a szóvivő.

 

Az egyik ott élőtől származó információt, mely szerint a kiégett lakásban élő idős nő életét vesztette, megkeresésünkre a rendőrség sajtóosztálya a reggeli órákban még nem, később azonban már hivatalosan is megerősítette.

A szerencsétlenség emberáldozatot követelt.

A Napló a fiatal tűzoltót, Szabó Pétert is megkérdezte a történtekről.

„Tűzropogásra és égett szagra ébredtem fel, ekkor már a folyosón sem lehetett látni semmit, akkora füst volt. Az erkélyajtót kinyitva láttam meg, hogy az alattam lakó lakás teljes terjedelmében ég”

– részletezte az esetet a tűzoltó, majd hozzátette, miután felhívta a kollégáit, akik azonnal elindultak, jelezte a lakóknak, hogy tűz van, áramtalanította az épületet, majd kinyitotta az ajtót, mert akkora füst volt már az épületben, hogy már levegőt sem lehetett venni.

 

SZD

Korábbi cikkünk:

Ezek is érdekelhetik