ügyeleti hírek

2019.11.29. 10:06

Rosszullét okozhatta a buszsofőr tragédiáját Debrecenben

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a busz vezetője rosszullét miatt elveszíthette az uralmát a jármű felett.

Lehasadtak egy nagy méretű fa ágai Debrecenben, a Thay Kálmán utcában csütörtök délelőtt. Az ágak veszélyeztették a gyalogos forgalmat, ezért a városi hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel levágták azokat.

Meggyulladt egy vezeték Álmosdon, egy Rákóczi utcai családi ház elektromos kötődobozában, a tűz pedig a berendezési tárgyakra is átterjedt. A lángokat a debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el egy vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal.

Veszélyeztette a közúti forgalmat egy fa a debreceni Szávay Gyula utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Fának ütközött egy távolsági busz tegnap este a debreceni Raktár utcában. A helyszínre a cívisváros hivatásos tűzoltói vonultak, akik eltávolították a fát, majd kiszabadították a sofőrt, és átadták a mentőszolgálatnak.

A buszvezető még a helyszínen életét vesztette, a mentők tájékoztatása szerint feltehetően rosszul lett, és ennek következtében elvesztette uralmát a jármű felett

– közölte lapunkkal a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 15 személyt fogott el, akik közül12 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 21 személyt állítottak elő, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik