Időjárás

2024.02.06. 07:10

Akár 14 fok is lehet kedden Hajdú-Biharban

Haon.hu

Napközben felhős idő várható

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. A délnyugati szél az északi tájakon erős lesz. 12 és 17 fok között alakul a hőmérséket – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

Kedden is többnyire felhős, kora tavaszias időre számíthatunk Debrecenben és környékén. A reggeli hűvös után napközben 13-14 Celsius-fok is lehet. Csapadékra nem kell számítani, azonban a szél továbbra is erős marad. 

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!