Időjárás

2024.01.07. 08:24

Téli fordulat áll be Hajdú-Bihar időjárásában

Haon.hu

Fagyos idő várható

Forrás: Napló-archív

Borongós, esős idővel indult a hét utolsó napja Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt, a folytatás azonban igazi téli fordulatot tartogat. A Köpönyeg előrejelzése szerint délutántól egyre hidegebb levegő áramlik be a térségbe, így a kezdeti +4 fok után hamar -5 fokig süllyed a hőmérséklet. További csapadék, így hó sem várható a következő 24 órában. A szél többször megélénkül. 

Az országos előrejelzés szerint borult időre számíthatunk többfelé esővel, amit délután - főleg a Dunántúlon - havas eső, havazás vált fel, miközben gyengül a csapadék intenzitása. Többfelé kísérik viharos lökések az északi szelet. Erős hidegbetörés várható, napközben fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!