Időjárás

2023.12.21. 07:32

Folytatódik a ködös idő Hajdú-Biharban

Haon.hu

Sűrű köd várható Hajdú-Biharban

Forrás: Napló-archív

Fagyos, ködös idővel indult a nap Debrecenben és Hajdú-Biharban egyaránt. A Köpönyeg előrejelzése szerint a folytatás kissé már jobb lesz, délután a nap is kisüthet. A hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul majd, csapadékra nem kell számítani, a szél mérsékelt lesz.

Az országos előrejelzés szerint eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Késő délutántól észak felől egyre többfelé alakulhat ki eső, záporeső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg. Általában 4 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!