Időjárás

2023.11.24. 08:22

Mutatjuk, milyen idő várható pénteken Debrecenben!

Frontmentes, télies időjárásra számíthatunk.

Haon.hu

Napközben a legmagasabb hőmérséklet 8-10 Celsius-fok körül alakul majd

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Reggelre párás lesz a levegő, főleg délnyugaton sűrű köd is képződhet. Napközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórt eső, majd délutántól zápor, hózápor fordulhat elő. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható a Köpönyeg.hu előrejelzésében.

Debrecenben és környékén már reggeltől felhős időre lehet számítani, csapadék is előfordulhat. A délutáni órákban kisüthet a Nap, a szél is megélénkülhet. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 8-10 Celsius-fok körül alakul majd.

Frontmentes, télies időjárás várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!