Időjárás

2022.09.09. 11:03

Megemlegetjük, ami jön? Viharos széllel és jéggel érkezhetnek a zivatarok Hajdú-Biharba!

Felhőszakadásra is van esély pénteken és szombaton.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Napközben alacsony valószínűség mellett az északkeleti megyékben és a délkeleti, keleti határ közelében alakulhat ki néhány zivatar – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzésében. Mint írják, késő délutántól, kora estétől délnyugat, nyugat felől több hullámban érkezik csapadék, amely nagyobb bizonytalanság mellett az ország nagyobb részét érinteni fogja, főként éjszaka nagy területen növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. 

A délnyugatról, nyugatról északkelet, kelet felé haladó cellák környezetében elsősorban felhőszakadás (>30 mm, nagyobb eséllyel a déli és keleti országrészben) fordulhat elő, emellett helyenként viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső (általában 1-2 cm) is lehet.

Szombaton napközben a zivatarok egyre inkább az északkeleti, keleti megyékre korlátozódnak, ezenkívül késő délutántól a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben alakulhatnak ki újabb zivatarok.

Péntekre és szombatra zivatarveszély és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Hajdú-Bihar megyére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!