Időjárás

2022.07.01. 19:43

Elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el Berettyóújfaluban a nagy hőség miatt

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Vízmű Zrt. kezdeményezésére, az elmúlt hét rendkívül magas hőmérsékletű napjai, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és a megnövekedett ivóvízfogyasztás miatt, a folyamatos ivóvízellátás biztosításának érdekében július 1. 18 órától július 4. 18 óráig I. fokozatú vízkorlátozást rendelt el Berettyóújfaluban Muraközi István polgármester.

A rendelkezés részletszabályai a lenti határozatban olvashatók. Ebben többek között az áll, hogy a korlátozás időtartama alatt a kommunális ivóvízellátó rendszerről működő vízfogyasztók kötelesek a takarékos ivóvíz-felhasználásra. Tilos továbbá a közparkok, házi kertek tömlős locsolása 6-23 óra között, a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése, gépjárművek tömlős mosása, úszómedencék töltése.

„Köszönöm megértésüket, és kérem, hogy a közösség ellátásának biztonsága érdekében mindannyian tartsuk be a rendelkezést!” – tette hozzá a városvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!