Videóval

2022.05.23. 11:49

Úgy néz ki, megteszi az időjárás, amit Gáspár Laci kért

„Küldj rám jégesőt, zivatart” – mindkettőre van esély kedden.

Forrás: YouTube

Ma kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, viszont az éjféli óráktól előbb északnyugaton, majd a Dunántúl keleti felében és a Duna-Tisza-közén is egyre többfelé pattannak ki zivatarok, helyenként intenzív zivatarok

– olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig tartó figyelmeztető előrejelzésében. Kedden napközben összességében gyengül és kelet felé helyeződik át a csapadéktevékenység, de északnyugaton, és az ország keleti felén (legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban) kialakulhatnak újabb zivatarok. A késő délutáni óráktól újabb rendszer közelíti meg az Alpokalját.

A zivatarokat általában szélerősödés (~40-60 km/h), és jégeső kísérheti, de kiváltképp északnyugaton akár viharos széllökések (> 60 km/h) illetve nagyobb jégszemek (1-3 cm) is előfordulhatnak. Intenzívebb gócokban jelentős csapadék is eshet (15-20 mm).

Hajdú-Bihar megyére – akárcsak az egész országra – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt keddre.

Gáspár Lacinak csak kérnie kellett a lenti dalban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!