jönnek a felhősödések

2021.09.21. 07:37

Idén elmaradhat a klasszikus vénasszonyok nyara

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt napokra jellemző volt, hogy reggel még alacsonyan állt a hőmérő higanyszála, napközben azonban már kellemes, napos idő fogadta a szabadban lévőket. Szeptember közepére hirtelen lehűlés következett, elérte hazánkat is az ősz.

– Több hidegfront is átment felettünk szeptemberben. Ebben az időszakban ez természetes – tájékoztatott lapunk megkeresésére Pártai Lucia meteorológus. Mint kifejtette, hidegfront akkor alakul ki, amikor hideg légtömeg áramlik a meleg légtömeg felé, és azt a magasba emeli. Ettől a feláramlástól alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Az előrejelzések szerint október elejére emelkedni fog a nappali hőmérséklet, ami elérheti a 24-26 fokot is, és az éjszaka sem hűl vissza 12 fok alá. A várható csapadék mennyisége is minimális.

Ez azonban még nem fogja magával hozni az igazi vénasszonyok nyarát.

– A magas hőmérséklet mellett fontos a tartós napsütés és a szélcsend is. Most úgy látjuk, hogy meleg idő lesz, de jönnek a felhősödések, így a klasszikus vénasszonyok nyara emiatt elmaradhat – hívta fel a figyelmet a szakember.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!