Párthír

2024.01.17. 16:29

A debreceni vezetés a városért dolgozik

Haon.hu

A fejlesztések folyamatosak Debrecenben, a Segner tér is nemrég készült el

Forrás: Napló-archív

A Civil Fórum Debrecen gazdasági teljesítőképességét, ipari fejlesztéseit, továbbá a helyiek életszínvonalát kritizálta szerdán tartott sajtótájékoztatóján. – A kormányzat és a polgármesteri vezetés megkezdte a választási kampányban szokásos ígérgetések propagandáját, úgy látszik, hogy Debrecen lesz az ígérgetések földje – mondta Gondola Zsolt Zoárd. A képviselő szerint a „második főváros” kampányszlogennel már születtek ígéretek, többek között az intermodális központ megvalósítása, a Természettudományi Múzeum, valamint az Agrár Minisztérium városba telepítésének ügyében, amik azonban nem valósultak meg. – Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi iparfejlesztések legnagyobb hibája, hogy nem veszi figyelembe a debreceniek akaratát és véleményét – mondta.

Javul a lakossá életminősége

A debreceni Fidesz-KDNP-frakció közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra.

„Álságos és képmutató magatartás a Civil Fórumtól Debrecent az ígéretek földjének aposztrofálni. Álságos és képmutató egy olyan szervezettől, akik Debrecenért és a debreceniekért eddig soha semmit sem tettek politikai pályafutásuk során. Debrecen városvezetése és a Fidesz-KDNP-frakció minden tagja Debrecen fejlődéséért és a debreceniek jólétének megteremtéséért dolgozik nap mint nap. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a város gazdasági teljesítőképessége 2014 óta évről-évre nő, melynek révén a város fejlődését, a lakosság életminőségét és környezetét javító intézkedések vezethetők be” – írták a közlésben.

Kiemelték, ha a város gazdasága új munkahelyteremtő beruházásai miatt jól teljesít, akkor annak a lakosság is előnyét élvezi. Ennek egyik fontos bizonyítéka a 14 év alatti gyermekek ingyenes közösségi közlekedésének biztosítása, mely számos család anyagi terhein segítő intézkedés.

Számos fejlesztés valósult meg

Kifejtették, hogy Debrecen a kormányzattal partnerségben számos, a lakosság érdekét és a város fejlődését biztosító fejlesztést valósított meg eddig is, melyet a jövőben is folytat. Biztos elkerülte Gondola képviselő úr figyelmét a nagyforgalmú csomópontok átépítése, a jelentős számú útépítés, a Csokonai Színház felújítása, a Csokonai Fórum megnyitása, az új Nagyerdei Strand, az orvosi rendelők, az iskolák, óvodák, bölcsődék korszerűsítése.

Úgy vélik, képmutatásból jelesre vizsgázik a debreceni baloldal, hiszen úgy támadni Debrecen fejlődését, hogy az éves költségvetés vitájában sem vesznek részt, arról lehajtott fővel többen kivonulnak az több, mint felháborító. Addig amíg a Fidesz-KDNP politikusai vezetik a várost, addig Debrecen nem az ígéretek földje lesz, hanem a lehetőségek városa, az a város, ahol jó élni és mindenki megtalálja a számításait.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában