Turizmusfejlesztés

2023.12.06. 17:03

Megújult Hortobágy Víziszínpada

Jakab Ádám polgármester a Haonnak beszélt a részletekről.

Nagy Emese

A felújított színpad, háttérben a neves híddal

Forrás: Hortobágy Info Facebook-archív

Megújult Hortobágy Víziszínpada, nézőterének felújításával körülbelül 300 fő befogadására alkalmas szabadtéri rendezvényteret alakítottak ki – osztották meg a napokban a Hortobágy Info Facebook-oldalon. Mint írják, ez a különleges helyszín egyedülálló vizuális élményt kínál a hortobágyi Kilenclyukú híddal a háttérben.

Jakab Ádám, Hortobágy polgármestere a Haon érdeklődésére elmondta: a hortobágyi Víziszínpad a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata által életre hívott Oxenweg – A magyar szürkék útja, kulturális-turisztikai szemléletű projektje, melyben Hortobágy önkormányzata konzorciumi partnerként vett részt. – A beruházás valamivel több mint 136 millió forintból valósult meg. 

A Víziszínpad és a nézőtér felújításával létrehoztunk egy szabadtéri rendezvényteret, mely körülbelül 300 főt képes fogadni. A felújított színpad nemcsak a hagyományoknak nyújt helyet, hanem különféle könnyű-, komoly- és népzenei eseményeknek, valamint szabadidős és kulturális programoknak is. A létesítményen tartott hagyományőrző előadások szerves részét alkotják a Vásártéren megtartott nagyrendezvényeknek – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában