Helyi gazdaság

2023.06.04. 08:31

Tőzsdére vitték az ehető tányérokat gyártó monostorpályi céget

Hárommillió részvényt értékesítenének.

Vaszkó Gábor, a cég ügyvezetője

Forrás: Napló-archív

Hosszas előkészítő munka után május 23-án felkerültek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Standard kategóriájának terméklistájára a Civita Group Nyrt. részvényei, számolt be a Világgazdaság. A lap azt írta, a jegyzési időszak 2023. június 1-jétől június 15-ig tart, a részvények vezető forgalmazója az UniCredit Bank, társforgalmazó pedig a MBH Bank.

A Vaszkó család cégéről többek között itt írtunk korábban, a kukoricából készített ehető tányérokat és csészéket is készítő vállalkozásnál idén márciusban adott át új gyártósorokat Varga Mihály pénzügyminiszter. A VG cikke rámutat, a Civita Group a tőzsde oldalán közzétett, jóváhagyott tájékoztatójában közölte, hogy tőkeemeléssel legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvény nyilvános értékesítését tervezi a 650–850 forintos ársávban kétmilliárd forint (túljegyzés esetén maximum 2,4 milliárd forint) értékben.

Hozzátették: a társaság harminc éve működteti Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát Monostorpályiban. Gyártási tevékenységéhez kizárólag magyar gazdáktól vásárolt, GMO-mentes kukoricát dolgoz fel, amelyből egyebek között malomipari termékeket, kukoricatésztát és kukoricaolajat állít elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában