Helyi életstílus

2024.06.13. 13:21

Szívbarát sétára invitálta a lakosokat a Mozdulj, Debrecen – fotókkal, videókkal

A találkozón sokan részt vettek, többnyire az idősebb korosztály tagjai képviseltették magukat. A Mozdulj, Debrecen! mozgalom jelenleg 16 helyszínen van jelen, és 75 ezer résztvevője van.

Nagy Emese

Sokan csatlakoztak a debreceni sétához

Forrás: Czinege Melinda

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság 63. nagygyűlése alkalmából csütörtökön reggel szívbarát tematikus sétát rendezett a Mozdulj, Debrecen! mozgalom a Nagyerdőn. A találkozón sokan részt vettek, többnyire az idősebb korosztály tagjai képviseltették magukat, ugyanis a fiatalok éppen ugyanebben az időpontban futóversenyen mérték össze erejüket. A találkozón részt vett Horváth Ildikó, a Debreceni Egyetem Tüdőgyógyászati Klinikájának igazgatója, aki kiemelte: a séta elsődleges célja, hogy jól érezzük magunkat és egészségesek legyünk. 

debrecen, mozdulj, debrecen, szívbarát séta
Főként az idősebb korosztály képviseltette magát a debreceni sétán
Forrás: Czinege Melinda

Percenként körülbelül 15-16-szor lélegzünk, és nagyon nem mindegy, ilyenkor mérgeket, vagy az erdőnek a tiszta levegőjét szívjuk be – utóbbinál jobban szolgálni sem tudnánk a tüdőnknek

– fogalmazott a tüdőgyógyászati klinika igazgatója. Rámutatott, közel egymillió olyan ember él Magyarországon, aki krónikus légzőszervi megbetegedéssel küzd (COPD). Éppen ezért fontos, komolyan vegyük a tüdőnk egészségét, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy óvjuk és védjük.

A Mozdulj, Debrecen mozgalom az orvosi társadalmat is támogatja

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) igazgatója leszögezte, a Mozdulj, Debrecen! mozgalom kiemelt célkitűzése a mozgásra buzdítás mellett az is, hogy a klinikumot, az orvosi társadalmat is támogassa és segítse. – Több tematikus sétát is szerveztünk már, a mostanit a tüdőgyógyászatnak az ismertetésére szenteljük. A találkozó lényege, a séta időtartama alatt különböző orvosi témákban előadást hallhatnak a résztvevők, utána pedig a kérdéseké a főszerep, így az érdeklődők nemcsak tesznek az egészségükért, de számos kérdésükre választ kaphatnak – mondta.

Már több mint 2,5 éve úgy szervezzük a szívbarát sétáinkat, hogy az ne csak séta legyen, hanem sokkal többet tartalmazzon, mint például szakmai, életvezetési tanácsadásokat

 – jegyezte meg Széles Diána alpolgármester. Hozzáfűzte: A Mozdulj, Debrecen! mozgalom már 16 helyszínen van jelen, és 75 ezren csatlakoztak már a programokhoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában