Őszi séta

2023.10.08. 13:28

A viharos szél előtt még kijutott pár kellemes óra a Nagyerdőn – fotókkal

Madáretetéssel, falevélgyűjtéssel búcsúztatták a gyerekek a jó időt.

Hajnal László

Forrás: Molnár Péter

Az járt jól, aki még vasárnap délelőtt letudta a nagyerdei sétát, mielőtt az ősz barátságtalanabb arcával betolakodott volna Debrecenbe.

A Békás-tó a reggeli órákban még békésen tükrözte a napsugarakat. Főként családok élvezték ki még a jó idő utolsó perceit. A gyerekek vidáman kergették a kacsákat, vagy épp csodálták az eleségért tátogó aranyhalrajok látványát. Egyikük csokorba fogott egy madártollat, egy falevelet és egy gallyat, emléke a szülőkkel töltött közös óráknak. Testvére közben apró kavicsokat dobott a tóba, és nézte a víztükör fodrozódását. Élvezte, hogy hat a világra.

Az egyik édesapa a Haon érdeklődésére elmondta, kertes házban laknak, de kislánya szeret kijárni az erdőre, ilyenkor még vannak kacsák. Minden hétvégén kilátogatnak egy szokásos, kötelező körre: játszótér, madáretetés, ivás.

A játszótérnél egy pár óvodás kalóz bevette a várat, kapitányuk a szárazföldről irányította a műveletet. Egy másik gyermek élvezte, hogy végre egyedül is kipróbálhatja apja elektromos rollerét.

Aztán egyik pillanatról a másikra intően bólogatni kezdtek a fák, vészjóslóan jelezték: ideje indulni. A szülők tolmácsolták a szél figyelmeztetését, gyorsan összeszedték a zörgő falevelek közül a széthagyott játékokat és táskákat. Sietve felkerült a sapka a gyerekekre, irány a parkoló, majd a jó meleg otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában