Mintha igaziak volnának

2021.03.18. 14:43

Az élő virágok szépsége tagadhatatlan, ám egyre népszerűbbek az időtálló csokrok is

Cseszákné Molnár Julianna rutinosan készíti az élethű virágokat | Fotó: Cseszákné Molnár Julianna–archív

– A habrózsákkal és selyemvirágokkal maradandó ajándékot tudunk adni, ami akár évekig a lakás dísze lehet. Egy-egy ilyen csokornál a legfontosabb szempont, hogy teljes legyen a színek harmóniája, és természetességet sugározzanak a művirágok – nyilatkozta a Naplónak Cseszákné Molnár Julianna. Az időtálló dekorációkat gyártó hölgy arra is kitért, az idei év nagy slágere az elképesztően élethű gumitulipán, amiből bimbósat, félig és teljesen kinyíltat is lehet kapni.

Változatosan szépek

Cseszákné Molnár Julianna rutinosan készíti az élethű virágokat | Fotó: Cseszákné Molnár Julianna–archív

– Többféle habrózsa létezik: van gyémántrózsa, hullámos levelű és magasított is, ráadásul a kicsiktől a nagyokig, sok méretben kaphatók – részletezte a debreceni hölgy. Hozzátette, megannyi alkalomra szokott csokrokat és virágbokszokat készíteni: születésnapokra, ballagásra, évfordulókra, esküvőkre és nőnapra is. – Az esetek többségében a habrózsák mellé egy kis zöld is kerül: mű rezgő és bogyós díszítő is. Nem ritka az sem, hogy ajtódíszeket, asztali dekorációkat készítek, amelyek esetében szintén jól kiegészítik egymást a természetességet sugárzó zuzmó- vagy mohaaljzatok és a polifoam virágfejek – fejtette ki Cseszákné Molnár Julianna. Megtudhattuk azt is, ezek a virágok az időjárással szemben is ellenállók, így kegyeleti díszekhez is szokott belőlük használni. – Sokan preferálják ezt a megoldást, mert a nyári hőségben a csokrok alatt nem mindenki tudja gyakran cserélni a vizet, vagy az elhervadt virágokat leszedni, ha azok már teljesen lekonyultak. De a széllel és az esővel, hóval szemben is bírják a strapát.

Vetekszik az igazival

– Összességében elmondható, hogy ma még jóval népszerűbbek az élő virágok, viszont egyre többen nyitnak a maradandó dekorációk felé is, hiszen annyira élethűek ezek a díszítők, hogy ha egy képen látjuk őket, nem könnyű eldönteni, valódi-e az adott virág, vagy sem – vélekedett Cseszákné Molnár Julianna. Azt mondta, a habrózsák egyik nagy előnye, hogy akár évek múlva is olyan szépek, mint az elkészítéskor, és ha megunjuk őket, túladhatunk rajtuk, így akár a befektetett összeg egy része is megtérülhet, és a dekoráció sem a szemétben végzi. – Nagyon szeretem az élő virágokat is, de ha visszamehetnék az időben, olyan esküvői csokrot választanék, amit ma is ugyanolyan pompájában csodálhatnék, mint a nagy napon! – tette hozzá bezárólag.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában